Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 6., vasárnap

                                       Variációk kalácsra
                                  Csokis-mogyorós kalács

A jól bevált hamburger buci receptje, a kalács tésztája. Ez nem vicc, olyan pille könnyű tészta, miért ne lenne jó kalácsnak. Megtöltöttem cukros mogyoróval és étcsokival. És láss csodát kalácsként is bevált  a hambi zsömi.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2.5 langyos víz
  • 3 ek. tej
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg étcsoki
Így készül:
A lisztben kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá kevés cukrot , ráöntjük a langyos tejet. 10 perc alatt hagyjuk felfutni. hozzáadjuk a többi alapanyagot, és jól kidagasztjuk. 1 órán át pihentetjük.
Jól átgyúrjuk és 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk mindegyiket, megtöltjük a cukros mogyoróval, és darabkákra vágott csokival. Feltekerjük mint a beiglit, és fonatot készítünk.



A fonatot koszorú formára hajtjuk, a közepébe  helyezünk egy kerek formát, hogy a kalács ne keljen össze. Tejjel lekenjük a tetejét, és letakarva kelesszük duplájára.
170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése