Oldalak

2014. november 10., hétfő

                                      Omlós fahéjas karika
 Egy kis nasi, ami megint csak sokáig eláll egy dobozkában. Elővehetjük ha vendég jön,vagy épp egy jó tea vagy kávé kísérőjeként.

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/2 citrom leve és héja
továbbá:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • csipet fahéj


Így készül:
Keverjük krémesre a puha vajat a cukorral és tojássárgákkal. Adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, és végül a fahéjjal összeszitált lisztet. Nyomózsákkal karikákat készítünk egy zsírpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. (kb: 10 perc)
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a fahéjat és belemártjuk a karikák egyik felét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése