Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. november 10., hétfő

                                       Török perec ( simit )

Hamarosan meglátogat minket török barátunk, és szeretnék kedveskedni neki néhány kedvenc ételével.
Az igazság az, hogy nem nehéz, mert a legtöbb török ételt én is kedvelem. A mostani csak egy kis perec, de nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 60 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 3 ek. olaj
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk. só
  • szezámmag
  • 1 ek. melasz vagy barna nádcukor
Így készül:
A langyos tejben elkevert cukorban futtassuk fel az élesztőt. Szitáljuk tálba a lisztet, keverjük hozzá a sót. Készítsünk kis mélyedést a közepébe,tegyük bele az olajat, vizet, és a felfuttatott élesztőt. Gyúrjunk belőle kissé keményebb tésztát, és pihentessük fél órát.
Vegyük 16 egyenlő részre, mindegyikből sodorjunk kb: 25 cm hosszú darabokat. Kettesével csavarjuk össze, és hajlítsunk karikát belőlük. Pihentessük 20 percig a pereceket. A melaszt vagy a cukrot oldjuk fel kevés vízben, és kenjük le vele a pereceket. Szórjuk meg szezámmaggal a tetejüket, és süssük 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése