Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. december 21., szerda

                                                 Hókifli






Sosem sütöttem még hókiflit, pedig nagy kedvencem. Régen a nagymamám készítette, mostanában a barátnőm sütijéből szoktam csemegézni. Az Ő receptje alapján készült a deres sütemény.
Úgy éreztem itt az ideje, hogy én is remekeljek. Láss csodát, elsőre tökéletes lett.
A kiflicskék bedobozolva várják, hogy az ünnepi asztalon sorakozzanak.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1.5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 1 kk. kanál szódabikarbóna
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1-2 ek. tejföl
  • sűrű szilvalekvár
  • porcukor







Így készül:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Ez alatt felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez a többi hozzávalóval együtt.
Összedolgozzuk a tésztát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk jó vékonyra, egy lapostányért ráhelyezünk, körbevágjuk, és nyolc cikkre osztjuk.
Kevés lekvárt teszünk a cikkek szélesebb felére, majd feltekerjük a kifliket.
Mindezt addig ismételjük, amíg elfogy a tésztánk.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, de figyeljük, ne piruljanak túl.
A sütőből kivéve azonnal porcukorba hempergetjük a sütiket.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése