Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2017. január 15., vasárnap

                                Zöldség csipsz sütőben sütve




Jobbnál-jobb receptötleteket lehet a neten találni. Bizony ez az okosság is ott kering a világhálón, és naná, hogy kipróbálom!
Most két zöldség van porondon, mindkettő alig tartalmaz szénhidrátot és cukrot.
Vagyis, készüljünk már most a bikiniszezonra.








Batáta (édesburgonya) csipsz hozzávalói:

  • 2 db édesburgonya
  • 1 tk. só
  • csipet bors
  • 1 tk. aprított rozmaring
  • 2 ek. olívaolaj

A cukkini csipsz hozzávalói:
  • 1 db zsenge cukkini
  • 1 csésze panko morzsa ( használhatunk rendes zsemlemorzsát is)
  • 1/2 csésze parmezán
  • 1 tk. fokhagyma granulátum
  •  1 tk só
  • csipet bors
  • 2 db tojás

A joghurtos mártogatóhoz:
  • 2.5 dl görög joghurt
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk. só
  • csipet bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint aprított petrezselyem







Így készül:
Az édesburgonyát megmossuk, centi vastag szeletekre, majd centis csíkokra vágjuk.
A fűszereket összekeverjük. Az olajba forgatjuk a burgonyacsíkokat, majd a fűszerben is elkeverjük.
Sütőpapírral bélelünk egy tepsit, rárakosgatjuk a csíkokat, és 220 fokon ropogósra sütjük.
A cukkinivel hasonlóképp járunk el. Most is elkeverjük a fűszereket a morzsával és sajttal.
Felverjük a tojást, ebbe forgatjuk a cukkiniket, majd a morzsás keverékbe. 
Felsorakoztatjuk a cukkinikatonákat a sütőpapírra, és 220 fokon pirosra sütjük.
A mártogatóhoz valókat összekeverjük, és ebbe mártogatjuk a sült zöldségeket.























1 megjegyzés: