Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2017. december 17., vasárnap

                                                    Túrós koszorú áfonyával





Hozzávalók a tésztához:

  • 2.5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 7 dkg ckor
  • csipet só
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
a töltelékhez:
  • 40 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 dkg aszalt vörös áfonya
  • porcukor a meghintéshez



Így készül:
1. A langyos tejben elkeverjük a teáskanál cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt.

2. Ez idő alatt átszitáljuk  a lisztet, hozzáadjuk a cukrot. sót, olvasztott vajat, és citromhéjat.

3. A felfutott élesztővel tésztát dagasztunk, amit duplájára kelesztünk langyos helyen.

4. A töltelékhez összetörjük a túrót, és hozzáadjuk a cukrokat, citromhéjat és áfonyát.

5. A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk, elsimítjuk rajta a tölteléket, és föltekerjük.

6. Sütőformába hajtjuk, és húsz percig pihentetjük.

7. 170 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.

8. Az elkészült koszorút, porcukorral hintjük.























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése